Skildpaddebombe

Er du også vild med Toms skildpadder? Prøv de hjemmelavede skildpaddebomber, der ligesom Toms' har en sprød chokoladeskal og et dejligt fyld af romkaramel.

Bemærk: Køletid: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet form, ca. 18 x 18 cm.
1 silikonefrom med halvkugler, ca. 7 cm i diameter pr. kugle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i.
Pisk æggene let sammen i en skål for sig, og rør dem i chokoladeblandingen.
Fordel dejen i formen, og bag bunden i ca. 15 minutter. Lad den køle af, og sæt den i køleskabet et par timer.
Varm fløde op i en gryde, og sæt den til side. Smelt sukker til mørk karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og rør smør i.
Rør den varme fløde i lidt ad gangen. Lad karamelsaucen køle lidt af, og smag til med salt og rom. Sæt den i køleskabet indtil servering.
Rør flormelis og vand til tyk glasur i en skål.
Smelt chokolade i en skål over vandbad, og pensl et tyndt lag chokolade i halvkuglerne i silikoneformen. Sæt dem i fryseren i 1 time.
Tag silikoneformen ud af fryseren. Læg 1 spsk. glasur og 1 spsk. romkaramel i hver chokoladeskal. Stik cirkler ud af chokoladebunden (7 cm i diameter),og luk bomberne med dem.
Vend bomberne ud af formen, og servér straks. Servér evt. resten af romkaramellen i en skål ved siden af, så folk selv kan hælde ekstra karamel ud over bomben.

Tip!

Alle de forskellige dele kan laves dagen inden, så du blot skal samle skildpadden, når det er desserttid. Har du ikke en halvkugleform, kan du servere de enkelte elementer anrettet på en tallerken.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 26. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth