Scones med chokolade

Her får du opskriften på de lækreste scones, som er sprøde udenpå, men bløde indeni, og har en overraskelse af knasende chokoladestykker.

Bemærk: Du kan sagtens udelade chokolade i dine scones, hvis du synes, dagen er sød nok!

Ingredienser

Sådan gør du

Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen. Skær smørret i terninger, og kom det i melet. Bland det med fingrene, til det ligner ”krummer”.
Tilsæt æg, og bland forsigtigt mælk i. Dejen skal akkurat samles, men ælt ikke for meget (det kan kræve lidt mere mel eller lidt mere mælk).
Kom chokolade i til sidst, og sæt dejen koldt i mindst 30 minutter.
Rul dejen ud til 2 cm's tykkelse. Stik cirkler ud på 5-7 cm.
Pisk æg og vand sammen, og pensl sconesene.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i 12-17 minutter, eller til de er gennembagte og gyldne. Lad dem køle lidt af på pladen. Servér dem gerne lune.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP