Sashimi af kammusling

Sashimi betyder små bidder og tynde skiver af fisk – og det er præcis, hvad du har i vente i disse simple og smagfulde kammuslinge-hapsere.

Bemærk: Fødevarestyrelsen anbefaler, at fisk, der skal spises rå, skal fryses ved -20° i mindst ét døgn. Hvis du køber fisk hos fiskehandleren, kan du bede om fisk af sashimi-kvalitet, som allerede har været frosset.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern lukkemusklen på siden af hver kammusling.
Drys kammuslingerne med salt og sukker, og sæt dem på køl i 30 minutter.
Skyl kammuslingerne i koldt vand, og dup dem tørre. Skær dem i tynde skiver, og anret dem på en tallerken.
Dryp med sojasauce, og pynt med stenbiderrogn og spirer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth