Sarah Bernhardt-kager med valnødder

Du kender måske kun Sarah Bernhardt-kagen fra bagerens vindue, men du kan nemt lave den selv. Denne variant er med en mild og lækker smag af både kaffe og valnødder.

Bemærk: Hviletid, creme: Mindst 5 timer. Hviletid, kager: 1-2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak chokoladen. Bring fløden i kog, og rør kaffe og chokolade i, til det er helt smeltet. Sluk for gryden.
Skær nougaten i små stykker, og rør dem i, til de er smeltet. Vend valnødderne i.
Stil cremen koldt til næste dag eller i mindst 5 timer.
Pisk cremen let igennem med en elpisker. Pensl makronerne med cognac, og fordel cremen ovenpå. Brug en smørekniv, og glat massen til en fin top. Stil kagerne i fryseren i 1-2 timer.
Hak chokoladen til overtrækket. Smelt ²⁄₃ over vandbad, og rør resten i.
Tag kagerne ud, og smør et lag chokolade på med hurtige tag.
Pynt kagerne straks, da chokoladen stivner med det samme. Opbevar kagerne på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP