Samosa med oksekød, mynte og rispilaf

Samosa er en indisk ret, som bliver spist morgen, middag og aften eller som snack.

Ingredienser

Sådan gør du

1Skræl ingefærstykket, og stød det sammen med koriander og spidskommen i en morter. Pil og hak løget.
2Svits den stødte blanding sammen med hakket løg, salt og peber i olie i en bredbundet gryde, til løget bliver klart. Vend ris og bouillon i. Skru ned, og lad risene simre ved svag varme under låg i 15 minutter.
3Pil bananskalotteløg og hvidløg, og hak det fint. Opvarm olie og smør på en pande, og svits løgene, uden at de tager farve. Tilsæt spidskommen og chiliflager, og svits i et par minutter. Vend kødet i, og steg det ved høj varme, til det bliver brunt.
4Hak myntebladene, og vend dem i det stegte kød. Afkøl kødblandingen.
5Læg filodej på bordet med et rent, fugtigt viskestykke over, så dejen ikke bliver tør. Tag 1 lag filodej, og klip 1 firkant på 15 x 25 cm.
6Læg lidt stegt kød nederst på midten af filodejstykket. Fold venstre side 1 cm ind. Fold det øverste højre hjørne ind over fyldet, så der opstår en trekant. Fold derefter øverste venstre hjørne ind over fyldet – pensl med lidt vand eller olie for at klistre dejlagene sammen. Gentag processen, til du har brugt al filodejen. 1 pakke filodej giver ca. 10 samosaer. Læg dine samosaer med sammenføjningen nedad på et fad.
7Opvarm rigeligt olie i en gryde til lige under rygepunktet. Steg samosaerne i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.
8Servér samosaerne med rispilaf drysset med plukkede korianderblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft