Samosa med oksekød, mynte og rispilaf

Samosa er en indisk ret, som bliver spist morgen, middag og aften eller som snack.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Skræl ingefærstykket, og stød det sammen med koriander og spidskommen i en morter. Pil og hak løget.
2 Svits den stødte blanding sammen med hakket løg, salt og peber i olie i en bredbundet gryde, til løget bliver klart. Vend ris og bouillon i. Skru ned, og lad risene simre ved svag varme under låg i 15 minutter.
3 Pil bananskalotteløg og hvidløg, og hak det fint. Opvarm olie og smør på en pande, og svits løgene, uden at de tager farve. Tilsæt spidskommen og chiliflager, og svits i et par minutter. Vend kødet i, og steg det ved høj varme, til det bliver brunt.
4 Hak myntebladene, og vend dem i det stegte kød. Afkøl kødblandingen.
5 Læg filodej på bordet med et rent, fugtigt viskestykke over, så dejen ikke bliver tør. Tag 1 lag filodej, og klip 1 firkant på 15 x 25 cm.
6 Læg lidt stegt kød nederst på midten af filodejstykket. Fold venstre side 1 cm ind. Fold det øverste højre hjørne ind over fyldet, så der opstår en trekant. Fold derefter øverste venstre hjørne ind over fyldet – pensl med lidt vand eller olie for at klistre dejlagene sammen. Gentag processen, til du har brugt al filodejen. 1 pakke filodej giver ca. 10 samosaer. Læg dine samosaer med sammenføjningen nedad på et fad.
7 Opvarm rigeligt olie i en gryde til lige under rygepunktet. Steg samosaerne i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.
8 Servér samosaerne med rispilaf drysset med plukkede korianderblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft