Saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner giver dybde og saltet skarphed i en citrondressing. Saltet trækker det bitre ud af citronerne, sådan at skallen også sagtens kan spises.

Bemærk: Syltetid: Mindst 1 måned.

Ingredienser

Udstyr

1 sylteglas med tætsluttende låg

Sådan gør du

Vask citronerne. Pres saften af ⅙ af citronerne, og overhæld de resterende med kogende vand. Tør dem i et rent viskestykke.
Læg citronerne på et spækbræt, og lav 4 snit ind i hver citron på langs. Det er vigtigt, at frugterne stadig hænger sammen i bunden. Gem saften, der samler sig på brættet.
Fyld hver citron med masser af salt. Skold sylteglasset. Pres herefter citronerne tæt sammen i glasset, og hæld al citronsaften ved.
Top citronerne med et lag olivenoile. Luk glasset til med tætsluttende låg.
Lad citronerne trække 1 måned.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth