Saltkaramel-eclair med mørk chokoladeglace

Saltkaramel skal helst sniges ind alle steder, hvor det er muligt, og det gælder selvfølgelig også i dine friskbagte eclair.

Ingredienser

Udstyr

1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Varm vand, smør og salt op til kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden af varmen, hæld hurtigt alt melet i på én gang, og rør dejen sammen med en træske.
Stil gryden tilbage på blusset, og varm dejen op ved middel varme under konstant omrøring med træskeen. Rør i ca. 2 minutter, til dejen samler sig og slipper grydens sider.
Hæld dejen i en køkkenmaskine med piskeris, og rør ved lav hastighed i ca. 1 minut. Tilsæt herefter 1 æg, og fortsæt med at piske. Tilsæt det sidste æg ad flere omgange. Stop med at piske, når der dannes bløde toppe, og dejen nemt deler sig, når du løfter piskeriset op af den. Fyld dejen i sprøjteposen.
Tænd ovnen på 230°. Sprøjt dejen ud i den ønskede form på en bageplade beklædt med bagepapir. Aflange eclair skal have en længde på ca. 14 cm. Dyp en finger i vand, og tryk afslutningen (hvor tyllen har sluppet dejen) ind, så den skjules.
Sigt et tyndt lag flormelis over hver eclair, og bag dem så i ovnen i 5 minutter. Skru ovnen ned på 180°, og bag videre i 25-30 minutter, til dine eclair er gyldne. Sluk herefter ovnen, og sæt ovnlågen på klem i 15 minutter – dette forhindrer kagerne i at falde sammen. Lad kagerne køle helt af på en bagerist, inden du fylder creme i dem.
Læg husblas i blød i koldt vand i en skål. Smelt sukker i en gryde ved middel varme, til det er karamelbrunt – pas på, at det ikke brænder på.
Skær smør i mindre stykker, og lad det smelte sammen med sukkeret, mens du rører med en træske. Tilsæt 1 dl piskefløde og salt, og rør imens.
Klem vandet fra husblassen, og smelt husblassen direkte i den varme karamel. Tag gryden af blusset, og lad karamellen afkøle let.
Pisk de resterende 2 dl piskefløde til flødeskum. Vend forsigtigt den afkølede karamelmasse i flødeskummet, uden at det mister volumen.
Hak chokoladen, og læg den i en skål. Varm fløden op, og hæld den over chokoladen under omrøring, så chokoladen smelter.
Prik 3 huller i bunden på hver eclair. Fyld sprøjteposen med saltkaramelmousse, og sprøjt mousse ind i hullerne, så hver eclair fyldes op med mousse.
Dyp toppen af hver eclair i den flydende chokoladeglace, og pynt med chokoladekugler og evt. spiselige guldflager, inden chokoladeglacen når at stivne helt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 31. marts 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen (Stinechristiansen.com)