Salat med rugkerner og bagte tomater

Denne salat med rugkerner og bagte tomater er en simpel måltidssalat, som mætter godt og er fyldt med velsmag.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog rugkerner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Vend de afdryppede rugkerner med olie, balsamico, salt og peber, og lad dem køle let af.
Tænd ovnen på 150°. Skyl cherrytomaterne, vend dem med olie, og fordel dem i et ovnfast fad.
Krydr let med salt, og bag tomaterne i ovnen i 30 minutter, til de er rynkede og gyldne.
Skyl rucola. Bland rugkerner og rucola på et salatfad. Top med de bagte cherrytomater, serranoskinke og mozzarella revet i mindre stykker.
Pynt med oregano, og dryp med balsamicoglace.

Tip!

Balsamicoglace er balsamicoeddike, der er kogt ind til en tyk karamelagtig masse. Fås i delikatesseforretninger og velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann