Salat med kål, citrusfrugter og vaniljedressing

Den lækre kålsalat får selskab af en skøn vaniljedressing, der giver den et sødt præg. De friske citrusfrugter og fede valnødder skaber en perfekt balance.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær skrællen af citrusfrugterne, og skær dem i fileter uden hinder (opsaml den saft, der løber fra).
Bland citrusfileter og -saft med olivenolie i en skål. Rens fennikel, og skræl glaskål. Skær begge dele i meget tynde skiver, gerne på mandolinjern, og vend det godt rundt i skålen.
Skyl palmekål, og bræk den i mindre stykker. Læg palmekål på et fad, og fordel citrusfrugtblandingen ovenpå (lad den resterende væde blive i skålen til dressingen).
Top med plukket timian og valnødder.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk honning, sennep og vaniljekorn i den resterende mængde væde i skålen.
Tilsæt evt. lidt mere citrussaft og olie. Smag til med salt og peber. Fordel vaniljedressingen over salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth