Sådan laver du gløggekstrakt

Den røde gløgg er julens klassiker, og hvorfor ikke lave den selv? Det er nemt, og så smager det altså bare bedre end den købte. Det vil dine gæster helt sikkert elske!

Bemærk: Trækketid: Mindst 1 time, men gerne flere uger.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld alle de hele, tørrede krydderier i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs, og læg den i gryden.
Skræl ingefæren, og skær den i skiver, pil skallen af appelsinen og citronen, evt. med en god kartoffelskræller, og læg det hele i gryden.
Tilsæt farin, snaps og portvin, og varm forsigtigt blandingen op, til den simrer.
Lad ekstrakten simre under låg i 5 minutter, sluk så for varmen, og lad blandingen trække i alt fra 1 time til flere uger. Den kan opbevares i et stort patentglas et køligt, mørkt sted.
Lav gløggen helt færdig ved at tilsætte rødvin, mandelsplitter og rosiner. Varm forsigtigt gløggen op, og smag evt. til med mere sukker. Servér rygende varm.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic