Rustik jordbærtærte

Jordbærrene er mørke og søde lige nu og egner sig fortrinligt til en tærte med mørk chokolade og et lille kokosdrys.

Bemærk: Hviletid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1Rør smør, sukker, salt og mel sammen med fingrene, eller kør det i en foodprocessor, til det har konsistens som rasp. Tilsæt æg, og ælt det til en sammenhængede dej. Lad dejen hvile i 30 minutter i køleskabet.
2Tænd ovnen på 220°. Rul dejen ud i 2 cm’s tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt dejen til en bageplade beklædt med bagepapir, og prik huller i dejen med en gaffel.
3Bag tærtebunden i 5 minutter, og skru så ovnen ned til 180°, og bag tærten i yderligere 20 minutter. Lad tærtebunden køle af på en bagerist.
4Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad, og pensl den på kagebunden.
5Pynt tærten med masser af friske jordbær, og dryp chokolade over. Pynt med kokosmel, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck