Rugbrødssandwich med hønsesalat

Hønsesalat med ristet rugbrød er en velsmagende dansk klassiker. Her er bacon erstattet med serranoskinke, der giver ekstra sprødhed til den lækre sandwich.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og skær dem i grove skiver. Læg dem i en gryde med laurbærblade, peberkorn, salt og vand, og bring gryden i kog.
Del kyllingefileterne i 3 dele på langs, og lad dem simre i gryden i 10 minutter, inden de tages op. Skær et snit i den tykkeste filet, og tjek, at den er netop gennemkogt. Lad kyllingefileterne køle helt af, og riv kødet fra hinanden.
Rens champignoner, og skær dem i skiver. Rist dem gyldne i smør på en pande. Rør skyr, mayonnaise, sennep, karry, salt og peber sammen i en skål. Afdryp aspargessnitterne, og rør dem i skyrdressingen sammen med det afkølede kyllingekød og de ristede champignoner.
Tænd ovnen på 200°.
Fordel serranoskinke og rugbrød på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken er sprød. Saml rugbrødssandwichene med hønsesalat, sprød serrano og skyllede salatblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 17. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic