Røsti af søde kartofler med pocherede æg og svampe

Brug de sprødstegte røsti som en solid bund for den mættende topping af vitaminfyldte grøntsager, svampe og proteinrige æg.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub eller skræl de søde kartofler, og riv dem groft. Pil og riv løget. Riv parmesanen fint.
Rør søde kartofler, løg, parmesan, æg, salt og peber sammen til en ensartet blanding i en skål.
Tænd ovnen på 75°. Knug en håndfuld af røstiblandingen sammen, og pres den flad med hænderne. Brug evt. en ske til at forme den til en flad cirkel. Gentag processen med resten af blandingen.
Steg dem i olie og smør på en pande i ca. 5 minutter på den ene side og herefter 3 minutter på den anden side. Læg røstiene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15-20 minutter.
Rens champignonerne, og skær dem i tykke skiver. Steg dem i smør på en pande, til de er gyldne. Krydr med salt og peber, og tag herefter svampene af panden.
Skyl spinaten, og steg den på panden, til den falder sammen. Krydr med salt og peber, og tag herefter spinaten af panden.
Slå 1 æg ud i en kop. Varm vand og eddike i en dyb pande eller gryde, til det er lige under kogepunktet. Rør kraftigt rundt med et piskeris, så du skaber en hvirvel. Hæld ægget ned i hvirvlen, og lad æggehviden samle sig om blommen.
Lad ægget pochere i 2-3 minutter, og løft det over på en tallerken med en hulske. Gentag med resten af æggene.
Riv parmesanen i flager. Top røstiene med svampe, spinat, pocherede æg, timian og parmesanflager.

Tip!

Bliver søde kartofler for søde for dig? Så kan du lave røstiene med almindelige kartofler eller andre rodfrugter. Husk, at rødbede afgiver meget farve, så hvis du ønsker lyse røsti, bør du gemme rødbederne til en anden gang.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 4. januar 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann