Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat

Citron, hvidløg og rosmarin giver masser af smag til det lyse kyllingekød.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingebrystfileterne i et ovnfast fad. Pres citronsaft ud over kyllingekødet.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver. Pluk og hak rosmarin, og drys over kødet sammen med hvidløg. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
Steg kyllingebrystfileterne i ovnen i 30 minutter.
Nip og skyl bønnerne. Kog bønnerne i letsaltet vand i 4 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand.
Rist hasselnødderne på en tør pande i 3 minutter. Afkøl nødderne, og hak dem groft.
Pil og skær rødløget i tynde både. Hak purløg. Bland bønner, nødder, rødløg, purløg, balsamico og olie, og krydr med salt og peber.
Servér bønnesalaten sammen med stegt kyllingebryst.

Tip!

Halvér den pressede citron, steg den hårdt på skærefladen, og dryp den sidste saft ud over retten ved servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck