Rosinboller med kardemomme

Hvem elsker ikke nybagte boller? Placér bollerne tæt ved siden af hinanden i bradepanden, så de sætter sig sammen under bagningen og får høje, bløde kanter.

Bemærk: Hævetid: I alt 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs smuldret gær i vand i en skål. Tilsæt cremefraiche, sukker, kardemomme og salt, og rør det sammen.
Tilsæt æg, blødt smør og det meste af melet.
Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, evt. på en røremaskine, til den er blank og smidig. Tilsæt mere af melet, hvis dejen er for klistret. Ælt rosinerne ind i dejen.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1½ time.
Ælt dejen ganske let på et meldrysset bord. Form runde boller af dejen, og sæt dem tæt sammen i en bradepande med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Opvarm ovnen til 225°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne. Afkøl let på en rist, og servér fx med smør og syltetøj.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft