Rosenkålssuppe med muslinger, peberrod og øl

Suppen består ikke kun af rosenkål. Faktisk er der også både øl, timian, fløde og peberrod i. Og så selvfølgelig friske blåmuslinger, der sætter prikken over i'et.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl muslingerne i koldt vand, og fjern eventuelt skæg. Kassér muslinger, der er gået i stykker eller ikke lukker sig, hvis de bliver banket mod bordet.
Hak hvidløg og skalotteløg fint. Sautér dem i en gryde i halvdelen af olien og timian i 1-2 minutter, til løgene er glasklare. Tilsæt muslingerne, og lad dem sautere med i 1-2 minutter.
Tilsæt øl, læg låg på gryden, og lad muslingerne dampe 3-4 minutter, indtil de alle sammen har åbnet sig.
Skær rodenden af rosenkålene, tag de yderste blade af, og gem dem i en skål med koldt vand. Snit resten af rosenkålen helt fint, og sautér den fintsnittede rosenkål i en gryde med resten af olien i 1-2 minutter, indtil den falder lidt sammen.
Sortér muslingerne fra, og gem dem til senere. Hæld resten af grydens indhold over rosenkålen, bring det i kog, og lad suppen koge 3-4 minutter, til rosenkålen er mør, men stadig bevarer sin friskhed. Tilsæt piskefløden, og kog yderligere 1-2 minutter. Blend suppen, til den er glat og grøn. Riv citronen fint, og pres saften. Smag suppen til med citronskal, salt og friskkværnet peber.
Pil muslingerne ud af skallen, og læg dem i en skål. Hak hasselnødderne, og hæld dem over muslingerne sammen med rosenkålsblade, evt. lidt olivenolie, peberrod, citronsaft, salt og peber. Lad trække få minutter.
Anret den varme suppe i skåle med de marinerede muslinger, og drys med lidt krydderurter på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 20. april 2019

Opskrift:

Fotograf: Anders Schønnemann