Rosenkålssalat med mango, lime, mynte og chili

Frisk og anderledes salat med rosenkål, mango, lime, honning og mynte. Et lille pift fra chilien giver salaten lige præcis det modspil, som sødmen fra mango og honning kræver.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rosenkålen ved at tage de yderste blade af. Snit rosenkålen helt fint, og kom den op i en skål.
Skræl mangoen, og skær den ud i helt tynde skiver. Flæk chilien på langs, skrab kernerne ud, og snit chilien helt fint. Riv skallen af halvedelen af limefrugterne, og pres saften fra dem begge.
Bland citronskal og -saft med chili, akaciehonning, olivenolie, salt og peber, og rør det hele sammen til en dressing.
Bland mynteblade i salaten, hæld dressingen over salaten, og vend det hele godt sammen. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 20. april 2019

Opskrift:

Fotograf: Anders Schønnemann