Røget laks med peberrodscreme og rugbrødsknas

En lækker forret med laks, der kan serveres til mange anledninger. Laksens milde røgsmag harmonerer godt med den fede og lidt skarpe peberrodscreme.

Ingredienser

Udstyr

1 sprøjtepose med rund tylle

Sådan gør du

Rør cremefraiche sammen med peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag til. Pisk cremen luftig med en elpisker.
Tænd ovnen på 200°. Smuldr rugbrødet i en skål med fingrene, vend det med olie, og krydr med salt. Fordel rugbrødskrummerne på en bageplade med bagepapir, og rist det i ovnen i ca. 10 minutter, til det er sprødt.
Rens bladselleri, og høvl den i tynde strimler på langs med en kartoffelskræller. Læg dem i en skål med iskoldt vand i 5 minutter, så de krøller op. Rens radiser, og skær dem i tynde skiver.
Skær laksefilet i ½ cm tykke skiver, og anret dem på portionstallerkener. Har du købt laks i skiver, skal de blot anrettes.
Fyld peberrodscremen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i små toppe på tallerkenerne. Dup bladselleristrimlerne tørre, og fordel dem på tallerkenerne sammen med radiser. Top med rugbrødsknas og brøndkarse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft