Rødvinssauce

Rødvinssauce er skøn til oksekød – såvel bøffer som steg. Den aromatiske sauce monteres med smør, hvilket betyder, at koldt smør røres i den nedkogte vin og bouillon. Det giver en smagfuld, blank og fyldig sauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil skalotteløg, og hak det fint. Rens bladselleri, skræl gulerod, og skær begge dele i små tern.
Steg løg, bladselleri og gulerod gyldne i smør i en gryde. Tilsæt tomatpuré og mel, og lad det stege med i et par minutter. Hæld rødvin over, og lad det koge ind til det halve.
Tilsæt bouillon, og lad saucen koge for svag varme i 30 minutter.
Si saucen, og kog den ind, til konsistensen er som ønsket.
Skær smørret i små tern, tag gryden af varmen, og pisk smørternene i lidt efter lidt. Saucen må ikke koge, efter smørret er tilsat. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. maj 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen