Rødkålssalat med tyttebærdressing

En smuk og sprød salat, der harmonerer perfekt mellem det bitre i kålen og det søde, syrlige og stærke i tyttebærdressingen. Salaten er bl.a. virkelig god til tunge kødretter med fx and eller vildt.

Ingredienser

Sådan gør du

1Riv ingefæren fint. Rør tyttebærsyltetøj med ingefær, finthakket chili, olie og eddike.
2Snit rødkålen fint. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
3Flæk granatæblet, og pil kernerne ud.
4Vend rødkål, løg og granatæble i tyttebærdressingen, og smag godt til med salt og peber.

Tip!

Når rødkål skal bruges rå i salater, er det bedst at snitte den fint i meget smalle strimler, som er nemme at tygge, og som ikke er så lange, at de svirper ned på silkeblusen. Men når rødkålen skal bruges i varme retter, kan den med fordel snittes i brede, lange stykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 9. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek