Rødbedeboller med havregryn og kerner

Skønne, koldhævede boller med både fibre og grøntsager. De kan bruges til det meste – på morgenbordet, i madpakken eller som tilbehør til en dampende suppe.

Bemærk: Hævetid i køleskabet: Minimum 8 timer, gerne natten over. Yderligere hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i vandet. Skræl rødbede, og riv den groft på et rivejern.
Rør kærnemælk, olie, havregryn, solsikkekerner, salt, honning, grahamsmel og revet rødbede i gærblandingen.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er sammenhængende, men stadig let klistret. Dejen skal ikke æltes, men blot røres grundigt sammen.
Hæld dejen over i en stor, ren skål. Slå ægget ud i dejen, og massér det let ind i dejen med hænderne, til ægget er jævnt fordelt, og dejen virker en smule ujævn.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve i køleskabet i mindst 8 timer, gerne natten over.
Form dejen til store boller med 2 skeer, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 1 time.
Varm ovnen op til 215°. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl bollerne på en rist.

Tip!

Bag gerne en stor portion af bollerne, pak dem i poser, og læg dem i fryseren. Så kan du tage bollerne ud og varme dem, når der er brug for det.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft