Rødbede-quinoa-risotto

En pink og pivsund ”risotto” lavet med rødbeder og quinoa. Retten mætter godt, og så kan man ikke andet end blive i godt humør af den smukke farve på tallerkenen.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl rødbederne, og kog dem hele med skræl i ca. 30 minutter, indtil de er så møre, at du kan stikke en kniv gennem midten af dem. Lad rødbederne køle lidt af, og pil skrællen af dem.
Blend rødbederne til mos i en foodprocessor eller en blender.
Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Pluk timianbladene af stilkene (gem lidt timian til pynt).
Steg løg, hvidløg og timian i olie i en tykbundet gryde.
Skyl quinoa i en finmasket sigte, og tilsæt den sammen med hvidvin. Steg et par minutter, så hvidvinen næsten fordamper. Hæld bouillonen i gryden. Tilsæt rødbedemos, salt og peber.
Lad gryden simre uden låg, indtil quinoafrøenes små haler frigøres, og væden er kogt væk. Tilsæt revet parmesan og smør, og rør rundt.
Smag til med salt og peber, og servér med flager af parmesan og lidt frisk timian.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling