Rød linsesuppe med kokosmælk

Den varmende linsesuppe er den idelle aftensmad på en kold dag. Kokosmælk, chili og lime giver suppen en skøn asiatisk smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløg og løg, og hak dem fint. Hak tomaterne groft.
Opvarm en gryde med lidt olie, og steg hvidløg, løg og tomater ved middel varme i 2 minutter. Tilsæt spidskommen, kanel og chili, og steg videre i ½ minut.
Kom linser og vand i gryden, og bring det i kog. Skru ned på lavt blus, og lad retten småkoge i 15 minutter.
Tag gryden fra varmen, og blend suppen glat med en stavblender. Sæt gryden tilbage over varmen, og tilsæt kokosmælk og limesaft.
Varm suppen hurtigt igennem, og smag til med salt og peber. Servér den rygende varm med godt brød til.

Tip!

Pynt evt. suppen med et drys friske krydderurter, fx kørvel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft