Roastbeef med ristede løg, syltede agurker og grov rodfrugtremoulade

En højtbelagt med roastbeef er ikke til at komme udenom, når du serverer hjemmelavede smørrebrød.

Bemærk: De syltede agurker skal trække i 1 døgn.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær agurk i skiver. Læg dem i et sylteglas. Bring eddike, sukker og salt i kog. Pres saften af citronen. Rør citronsaft i, og afkøl. Hæld lagen over agurkeskiverne, sæt låg på, og sæt på køl til næste dag.
Tænd ovnen på 200°, og dup roastbeefen tør. Brun roastbeefen godt i smør på en pande. Læg roastbeefen i et ovnfast fad med lidt vand i bunden, og krydr godt med salt og peber.
Steg roastbeefen i ovnen i ca. 25 minutter, eller til den har en centrumtemperatur på 55-58°. Klip kødsnoren af, og afkøl (ikke tildækket).
Skræl gulerod og persillerod, og skær dem i små tern. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afdryp, og dup dem tørre. Skær drueagurkerne i små tern, og hak kapers.
Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og citronsaft sammen med gurkemeje, karry, sukker, salt og peber. Vend grøntsagerne i , og sæt på køl.
Pil løgene, og skær dem i skiver. Vend dem i mel, og krydr med salt. Ryst overskydende mel af i en sigte.
Steg løgene gyldne i olie i en gryde lidt ad gangen. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Skær kødet i 2-3 mm tykke skiver. Smør rugbrødet med smør, og læg ca. 3 skiver roastbeef på hver. Top med remoulade, ristede løg, syltede agurker, klippet karse og evt. skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft