Ristet laks med smørstegt romainesalat og brunet smør

Den ristede laks serveres med en brunet smørsauce, som har en skøn, nøddeagtig smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Steg laksen i olie på en pande på kødsiden i 5 minutter. Sluk for varmen, vend laksen, og lad den stå i 2 minutter. Fjern forsigtigt skindet, og del hver laksefilet i 4 stykker. Krydr med salt og peber, og drys med sesamfrø.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Skær salaten ud i tynde både på det lange led. Steg bådene kort i lidt smør på en pande ved høj varme.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme, til det bliver brunt.
Halvér de kogte kartofler, og fordel dem tilfældigt på tallerkenerne. Hæld lidt brunet smør over, og fordel romainesalat imellem. Placér 3-4 laksestykker på hver tallerken. Pynt med estragon, og servér retten med resten af det brunede smør i en lille skål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth