Ristede kartofler med indiske krydderier

Ristede kartofler med indiske krydderier emmer af smag, og de er perfekte som tilbehør til både lam, gris og fjerkræ.

Ingredienser

Sådan gør du

1Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand (se tip).
2Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre i gryden et kort øjeblik.
3Rist korianderfrø og sennepsfrø i lidt olie på en pande, til det dufter.
4Tilsæt de kogte kartofler, chiliflager og gurkemeje, og rist kartoflerne, til de er gyldne og sprøde. Læg de ristede kartofler over i en skål.
5Hæld kokosmælk på panden, og giv den et kort opkog, så kokosmælken tager smag fra de tilbageværende krydderier. Krydr med salt.
6Hæld den krydrede kokosmælk fra panden over kartoflerne i skålen, og drys med plukket koriander. Servér straks.

Tip!

Nye, friskopgravede kartofler kan nærmest betragtes som en delikatesse og skal helst spises med det samme for at bevare den fine smag. Helt nye kartofler skal blot skrubbes, så skrællen glider af, og helst først lige inden de skal i gryden. Hvis skrællen er lige til at gnide af, og kartoflen indenunder er perlemorsagtigt skinnende og fugtig, er det et tegn på friskhed. Læg altid nye kartofler i spilkogende vand tilsat salt, og kog dem i 6-8 minutter afhængigt af størrelsen. Sluk så for varmen, og lad kartoflerne trække i ca. 10 minutter, til de er møre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Henrik Freek