Rispilaf med gulerødder, mandler og rosiner

En pilaf består typisk af ris kogt i bouillon tilsat krydderier. Her med kanel og rosiner, der giver mellemøstlig smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Stød koriander, spidskommen, ingefær og pillet hvidløg i en morter.
Pil løget, og hak det fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Varm olien op i en bredbundet gryde, og steg løget, til det er klart, men uden at det tager farve.
Tilsæt den stødte krydderiblanding, kanelstang, mandler og rosiner, og steg det kort. Tilsæt gulerødder, ris og bouillon. Skru ned til svag varme, og læg låg på gryden.
Lad pilaffen simre under låg i 15-20 minutter. Smag til med peber.
Skyl spinatbladene, og vend dem i retten lige inden servering. Pynt med plukket koriander.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck