Risotto med svampe og kylling

Risotto med svampe og kylling smager helt fantastisk, og denne klassiske italienske ret er faktisk slet ikke så svær at lave. Et sikkert hit på middagsbordet!

Ingredienser

Sådan gør du

1 Pil løg og hvidløg, og hak begge dele meget fint. Svits det i olivenolien i en tykbundet gryde. Tilsæt de rå risottoris, og lad dem svitse med i 5-10 sekunder.
2 Tilsæt hvidvinen, og rør rundt i risene, til den er fordampet.
3 Tilsæt ca. 1 suppeøse kogende bouillon. Lad risene koge, og rør lidt af og til, til væsken er opsuget. Fortsæt med at tilsætte 1 øsefuld bouillon ad gangen og lade risene koge under jævnlig omrøring, til væsken er opsuget. Gør fyldet klar imens.
4 Rens svampene, og skær eller pluk dem i mindre stykker. Rist dem i olien på en pande. Læg de ristede svampe på en tallerken, og krydr med salt og peber.
5 Brun kyllingefileterne på panden på begge sider. Skru ned for varmen, og lad dem stege ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Skær kyllingefileterne i tynde skiver eller tern. Skyl persillen, og hak den groft. Når risene har opsuget det meste af bouillonen, rører du halvdelen af svampene, kyllingekødet, persillen og høvlet parmesan i.
6 Smag risottoen omhyggeligt til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt evt. mere bouillon, til konsistensen er meget blød. Risene må ikke være kogt helt ud, de skal stadig have lidt bid.
7 Anret først risottoen på tallerkenen, fordel dernæst resten af svampene, kyllingen og persillen oven på anretningerne, og drys med lidt ekstra høvlet parmesan.

Tip!

Hvis du ikke har tid til at stå og røre i risottoen, mens du tilsætter bouillonen lidt ad gangen, kan du snyde lidt og tilsætte 1½ l bouillon i starten af kogningen og lade risene simre under låg i 10-15 minutter. Men den sidste del af kogetiden skal du være meget opmærksom og røre ofte, så konsistensen bliver rigtig. Smag på risene undervejs for at sikre, at de ikke lige pludselig er for udkogte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek Christensen