Risotto med fennikel, mascarpone og ristede svampe

Risotto med et køligt glas hvidvin
Risotto og hvidvin udgør det perfekte makkerpar. Der skal vin i maden, og der skal vin til maden. Risotto er italiensk, når det er bedst, og en lækker cremet svamperisotto med mascarpone er ingen undtagelse. Retten vil med garanti imponere dine gæster ved middagsbordet, når den serveres med et køligt glas hvidvin til.  


I godt selskab
Risotto nydes allerbedst i selskab med en god hvidvin. Boblerne og syren fra hvidvinen spiller godt sammen med biddet i risene og er et godt indslag til den cremede ret. Du får den bedste smagsoplevelse ved at nyde den samme vin til maden, som er brugt i risottoen. Vi anbefaler Pinot Gris d’Alsace, som har den smukkeste gyldne farve og en frisk og intens smag af citrus, der bliver balanceret af sødme fra hvide ferskener. Vinens fyldige karakter gør den til det helt rigtige valg til svamperisotto.

Forkæl dine gæster med en fantastisk smagsoplevelse, og sæt Pinot Gris d’Alsace på bordet, næste gang du inviterer til risotto. Du finder den på hylden i Føtex.

Vine lavet på Pinot Gris findes mange forskellige steder i verden, men de allerbedste kommer fra Alsace. Denne Pinot Gris-drue er dyrket på vingården Cave de Ribeauvillé i hjertet af Alsace i Frankrig. Vine herfra går fra søde til meget tørre, og de er altid fyldige.  

FInd din favorit blandt de mange  vine fra Alsace


Ingredienser

Sådan gør du

Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Skyl fenniklen. Skær bunden af, kassér den, og skær resten i små tern. Smelt smør i en stor gryde, og steg skalotteløg og fennikel let i 2 minutter. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 minutter under omrøring. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til den halve mængde.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt i gryden, til bouillonen er kogt ind. Fortsæt på samme måde, til al bouillonen er brugt, og risottoen begynder at blive cremet. Det tager ca. 20 minutter. Rør mascarpone og friskrevet parmesan i risottoen, og smag den til med peber og evt. en smule salt.
Rens svampene fri for jord med en blød børste, og helst uden brug af vand. Halvér evt. de største svampe.
Opvarm en pande med smør, og steg svampene ved høj varme, til de bliver gyldne og får lidt farve. Krydr med salt, og tag dem af panden.
Skyl og hak persillen. Servér den varme risotto i dybe tallerkener, og top hver anretning med ristede svampe, persille og friskrevet parmesan. Servér fx med Pinot Gris 2016 i glasset.

Tip!

Erstat champignoner og shiitakesvampe med kantareller i risottoen, eller køb et svampemiks med blandede svampe i supermarkedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 15. oktober 2018

Opskrift:Annonce

Fotograf:Annonce