Risengrød med vanilje og honningristede nødder

Kog risengrøden med en vaniljestang, og udskift kanelsukkeret med knasende, honningristede nødder, friske æbletern og et drys rosiner. Hvis der bliver noget tilovers, smager vaniljegrøden også skønt kold dagen efter, fx som lækker morgenmad.

Ingredienser

Sådan gør du

1Flæk vaniljestangen, og læg den i en stor gryde sammen med grødris og mælk. Kog blandingen ved svag varme under låg i ca. 50 minutter. Rør ofte rundt i gryden, så grøden ikke brænder på i bunden af gryden.
2Fisk vaniljestangen op af grøden, rør sukkeret i, og tag gryden af varmen.
3Rist mandler, solsikke- og græskarkerner på en tør pande, til de begynder at dufte og tager lidt farve.
4Hæld honning på panden, og vend det hele rundt i et par minutter.
5Fordel mandel-kerne-massen på et stykke bagepapir i et jævnt lag, og lad den stivne.
6Hak mandel-kerne-blandingen i mindre stykker, eller skær den i tynde stænger.
7Skær æblet i små tern. Servér grøden varm, og drys med æbletern, rosiner og honningristede mandler og kerner.

Tip!

Brug grøden som dessert i mindre portioner, enten lun eller afkølet, og rør den med lidt dulce de leche (karamelcreme) eller hakket mørk chokolade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft