Risalamande med klementinsovs

Sprøde, knasende mandler og lækker vanilje. Denne risalamande er næsten, som du kender den, men den får lidt kant, når du skifter den klassiske kirsebærsovs ud med klementinsovs.

Bemærk: Kogetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring langsomt mælk og ris i kog under omrøring.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret. Kom sukker, vaniljekorn og vaniljebælg i gryden, og lad risene koge meget svagt under låg i ca. 1 time – pas på, at de ikke koger helt ud. Afkøl grøden, og lad den blive helt kold i køleskabet.
Hak mandlerne, og rist dem let på en varm pande uden fedtstof, så de netop tager lidt farve.
Pisk fløden til luftigt flødeskum, og vend flødeskummet i den kolde risengrød sammen med mandlerne. Lad risalamanden hvile i mindst et par timer på køl inden servering.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret i en gryde. Pres saften af ⅔ af klementinerne og alle appelsinerne. Tilsæt resten af sukkeret sammen med klementinsaft og appelsinsaft. Kog blandingen i ca. 10 minutter.
Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand, og rør det i den varme klementinsaft, lidt ad gangen, til den får en sirupsagtig konsistens. Sigt saftsovsen, og smag den til med Grand Marnier og evt. citronsaft.
Del resten af klementinerne i både, og vend dem i sovsen. Afkøl helt, og servér til risalamanden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth