Risalamande med kirsebærsauce

Selvom risalamande er en juleklassiker, så smager det jo godt året rundt! Risengrøden kan koges dagen før, så den er kold og klar til at blive blandet med flødeskum og mandler på selve dagen.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring mælken i kog i en tykbundet gryde. Skyl risene i en sigte, og bland dem med mælken i gryden. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad risene koge i 45-50 minutter. Rør jævnligt, så grøden ikke brænder på.
Tag gryden fra varmen, og rør salt i grøden. Grøden må ikke være for tyk, da den stivner lidt under afkøling.
Lad grøden blive helt kold.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløden med vaniljekorn og flormelis til let flødeskum.
Hak mandlerne. Tag evt. en hel mandel fra til mandelgave. Vend flødeskum og mandler i den kolde risengrød, og sæt desserten i køleskabet.
Varm kirsebær og saften fra glasset op i en lille gryde.
Rør majsstivelse ud i koldt vand, og rør det i kirsebærrene. Kog ved svag varme, til saucen jævner, og servér den lun eller afkølet til risalamanden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth