Risalamande med kirsebær-appelsinsauce

Ingen jul uden risalamande. Her er opskriften på klassisk risalamande med blød vaniljesmag. Servér den med kirsebærsauce med et syrligt tvist af appelsin . Så er det bare med at huske mandelgaven!

Ingredienser

Sådan gør du

Bring grødrisene i kog med vandet, og tilsæt mælken. Skru ned for varmen, og lad det simre ved helt lav varme i 45 minutter under låg. Tag risengrøden af blusset.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør risengrøden sammen med vaniljekorn og sukker, og sæt den på køl.
Vend mandelsplitterne i, når grøden er afkølet. Pisk fløden til skum – det er vigtigt, at flødeskummet er pisket blødt for at undgå en grynet konsistens.
Vend først halvdelen af fløden i risengrøden og derefter den sidste halvdel – på den måde slår du ikke al luften ud af skummet.
Smut mandlen, kom den i risalamanden. Sæt risalamanden på køl indtil servering.
Riv skallen af appelsinen, og pres saften. Hæld begge dele i kirsebærsaucen, og varm den op inden servering.

Tip!

Kog risengrøden dagen før, så er den klar til at blive vendt med flødeskum og mandler dagen efter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Inge Skovdal, Skovdal Nordic