Risalamande-is

Cremet flødeis med risalamande-smag er den perfekte dessert til dem, der ikke holder af den klassiske version – men selvfølgelig også til dem, der gør!

Bemærk: Kogetid, risengrød: Ca. 1 time. Afkøling, risengrød: Mindst 2 timer. Frysetid: Mindst 8 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring vand og grødris i kog i en gryde, og lad det simre under låg i et par minutter ved svag varme.
Tilsæt mælk og salt, og kog grøden ved svag varme under låg. Rør i grøden med 5 minutters mellemrum, så den ikke brænder på. Tag grøden af varmen efter ca. 1 time, afkøl, og sæt på køl i mindst 2 timer.
Hak mandlerne fint, og rist dem på en tør pande ved svag varme, til de er let gyldne.
Når grøden er helt afkølet, blendes den, indtil alle riskorn er væk, og konsistensen er cremet. På den måde undgår man små hårde kugler i den frosne is.
Pisk æggeblommerne, sukker og glukosesirup sammen med en elpisker i 6-8 minutter til en helt hvid og skummende masse.
Vend portvin/sherry, mandler og risengrøden i æggemassen med en ske. Pisk fløden til blødt skum, og vend det forsigtigt i.
Hæld massen i en form med låg, eller brug husholdningsfilm til at dække formen med. Sæt iscremen i fryseren. Frys isen i mindst 8 timer, gerne natten over.
Tag isen ud af fryseren, og sæt den i køleskabet i 30 minutter før servering. Anret isen med høvlet hvid chokolade og fx syltede kirsebær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. december 2017

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic