Rimmet laks med gin og sellerisalat

En elegant forret, der rummer både sødlige og salte elementer.

Bemærk: Vær opmærksom på, at laksen skal trække i mindst et døgn, gerne to.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg laksen i et dybt fad med skindsiden nedad. Knus enebær i en morter, og bland det sammen med salt og sukker.
Gnid forsigtigt krydderblandingen ind i laksen, og hæld gin udover.
Dæk fadet til med husholdningsfilm, og læg en lidt tung genstand oven på fisken, fx et træskærebræt. Stil fisken på køl i mindst 1 døgn, men gerne i 2 døgn.
Skræl knoldsellerien, og riv den i strimler på et rivejern, et mandolinjern eller med en foodprocessor. Skyl æblerne, og riv dem på samme måde.
Pres saften af citronen. Rør yoghurt sammen med olie, citronsaft, salt og peber.
Bland revet knoldselleri og æble i dressingen.
Rens laksens overflade, og skær laksen i tynde skiver. Anret dem på tallerkener, og top med sellerisalat.
Skyl og tør salturt, og pynt sellerisalaten med salturt og ørredæg. Servér med ristet rugbrød som tilbehør.

Tip!

Salturt er en spiselig plante, som man kan være heldig at finde ved danske kystområder om sommeren. Resten af året importeres den fra bl.a. Israel og kan købes i velassorterede supermarkeder, fx Meny og på nemlig.com. Erstat evt. salturt med friske krydderurter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft