Rimmet laks med dildkartofler

Rimmet laks er en lækker og anderledes måde at spise laks på, og serverer du dildkartofler til har du en rigtig god forret.

Bemærk: Laksen skal trække mindst 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog vandet op med salt og sukker, til begge dele er opløst. Lad dildstilkene koge med i 30 sekunder. Hæld lagen i et fad eller i en aflang beholder, og lad den køle af.
Læg laksefileten i den afkølede saltlage. Stil fadet i køleskabet, og lad fisken trække i mindst 4 timer, gerne natten over.
Tag laksen op af lagen, og dup den tør. Skær laksen i ½ cm tykke skiver.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Pil dem evt. Skær resten af kartoflerne i skiver.
Bring piskefløde og madlavningsfløde i kog i en gryde. Vend kartofler og grofthakkede dildtoppe i fløden. Kog forsigtigt op, og smag til med salt og peber.
Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter, til de er møre med lidt bid. Servér dem som tilbehør til laks og dildkartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek