Rillette af nakkekam

Her er et lækkert alternativ til den klassiske sylte. Riletten her laves med nakkekam eller svineslag og kan serveres med cornichoner, rødbede og sennep eller bare med et drys friske urter.

Bemærk: Kogetid: 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær nakkekam eller svineslag i 10 cm store stykker, og læg dem i en gryde med koldt vand.
Pil og halvér løgene, og læg dem i gryden sammen med persille, timian, laurbærblade, allehånde, peberkorn, enebær og pillede hvidløgsfed.
Bring gryden i kog, og skru derefter straks ned. Lad kødet småsimre i 2½-3 timer, til kødet er helt mørt og falder fra hinanden.
Tag kødet op, og lad braiseringslagen i gryden koge ind, til der kun er et par dl tilbage.
Riv kødet fra hinanden med 2 gafler, og sørg for, at der hverken er benrester eller for store stykker rent fedt imellem.
Tilsæt lidt af den nedkogte, siede braiseringslage, og smag til med andefedt, salt og peber.
Hæld rilletten i et stort patentglas, og dæk overfladen med et tyndt lag smeltet andefedt, så kan den sagtens holde sig en uges tid eller mere på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth