Ribbensteg med fyld og rødkålssalat

Her fyldes den saftige ribbensteg med peberfrugtfyld, der giver ekstra meget smag. En skøn hverdagsret med en perfekt smag af jul!

Ingredienser

Sådan gør du

Blend semidried tomater med pinjekerner, olie, peberfrugt skåret i små tern og revet parmesan til en let grov masse. Smag til med salt og peber.
Skær en lomme ind under sværen på stegen, og fyld op med ⅔ af fyldet.
Sæt stegen i en 200º varm ovn i 15 minutter. Hæld lidt vand over sværen hvert kvarter, til stegen har stegt i 45-60 minutter.
Giv evt. stegen lidt varme under grill for at få sværen helt sprød. Lad hvile i 10 minutter.
Skrub kartofler, og vend dem i den sidste ⅓ af peberfrugtfyldet. Læg dem i et ovnfad, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter.
Snit rødkålen fint. Skær æblet i tynde både. Skær appelsinkødet i fileter.
Riv skallen, og pres appelsinen. Pisk ingredienserne sammen, og vend med kål, æble, appelsin og valnødder.
Servér stegen med ovnstegte kartofler og rødkålssalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft