Ribbenssteg med ovnbagte rodfrugter, kålsalat og nudler

Ribbenssteg serveres typisk med rødkål og brun sauce, men hvorfor ikke trylle retten om til en ny hverdagsklassiker med sunde rodfrugter og hvidkål?

Bemærk: Ovntid, ribbenssteg: 1 time og 45 minutter. Ovntid, rudfrugter: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Krydr kødsiden af ribbensstegen med peber. Drys salt ned mellem alle sværene. Læg stegen på en bagerist, og læg evt. lidt sammenfoldet alufolie under stegen, så sværen ligger helt vandret.
Steg ribbensstegen i ovnen i ca. 1 time og 45 minutter. Placer en lille bradepande med 2 dl vand under stegen til at opsamle stegesky. Grill sværen til sidst, hvis den ikke er sprød, og hold godt øje med, at den ikke brænder.
Hæld stegeskyen op i en lille skål, og skum fedtet af overfladen.
Skræl persillerødder, gulerødder og knoldselleri, og skær dem i bjælker. Vend dem med olie og five spice-krydderi i en bradepande, og bag dem i ovnen (samtidig med ribbensstegen) i ca. 30 minutter, til de er helt møre og brune.
Kog nudlerne som anvist på emballagen, og lad dem dryppe af i en sigte. Vend de ovnbagte rodfrugter og nudler sammen med stegeskyen fra ribbensstegen.
Snit hvidkålen fint. Rør citronsaft og olie sammen, og vend kålen grundigt i dressingen. Smag til med salt og peber, og drys med fintsnittet porre.
Pisk hoisinsauce sammen med vand i en lille gryde, og varm det forsigtigt op. Skær ribbensstegen i skiver, og servér med nudler, kålsalat og hoisinsauce.

Tip!

Five spice er en kinesisk blanding af fem krydderier: Stjerneanis, nelliker, fennikelfrø, sichuanpeber og kinesisk kanel. Kan du ikke skaffe five spice, kan du krydre med så mange af de krydderier fra blandingen, som du har.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek