Rejesalat i skål med avocado og nye kartofler

Servér rejesalaten i en skål, og opdel de forskellige råvarer, så det er nemt at gennemskue, hvad salaten indeholder. Det ser appetitligt ud og er smukt i al sin enkelthed.

Bemærk: Du kan også vælge at skære indholdet i skålen i mindre stykker og forsigtigt blande det hele sammen med cremefraiche 18 %. Så får du en cremet og fyldig pålægssalat, der fx kan serveres på rugbrød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5-7 minutter. Sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i kogevandet i yderligere 5-7 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og skær kartoflerne i tern.
Tænd ovnen på 215°.
Skyl aspargesbroccoli, og vend med olivenolie og salt. Fordel aspargesbroccoli på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i 10-12 minutter.
Kog ægget i en gryde med en smule vand i 5-8 minutter, afhængigt af om det skal være blødkogt eller hårdkogt. Pil ægget, og halvér det på langs.
Halvér avocadoen, fjern stenen i midten, og skær avocadokødet i skiver.
Anret kartofler, aspargesbroccoli, avocado, rejer, æg og dild pænt i 2 portionsskåle. Dryp med friskpresset limesaft, og krydr med salt, peber og chiliflager. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft