Rejebisque med cognac

Kog en klassisk rejebisque på skallerne – rejeskaller indeholder nemlig masser af kraft og smag og er alt for gode til bare at kassere. Servér suppen med fyld af rejer og kørvel.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring en stor gryde vand i kog, og tilsæt lidt salt. Læg de rå rejer i det spilkogende vand, og lad dem koge kortvarigt. Fjordrejer skal koge ca. 1½ minut, store rejer ca. 3 minutter.
Tag rejerne op af vandet, og lad dem køle af på et stort fad med masser af isklumper. Bemærk: Optøede, spiseklare rejer skal ikke koges – de kan pilles med det samme.
Pil rejerne, når de er kolde nok til at holde på. Start med at pille hovedet af. Træk det midterste stykke af skallen af ved at tvinge de små ben på indersiden af rejen fra hinanden og trække hele midterstykket af som et bælte.
Træk skallen af halen til sidst: Hold fast i rejen med den ene hånd, og træk haleskallen af med den anden. Gem alle skaller i en skål, og læg de pillede rejer i en anden skål, som stilles i køleskabet med det samme.
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Rens fennikel og bladselleri, og skær dem i meget små tern.
Svits løg, hvidløg, fennikel og bladselleri i olie i en gryde, til de får lidt farve. Tilsæt rejeskallerne, og lad dem riste med, til de dufter. Tilsæt cognac og tomatpuré, og hæld vand i gryden, så rejeskallerne netop dækkes. Lad suppen koge i 30 minutter.
Blend suppen i små portioner ad gangen med både suppe, urter og rejeskaller – pas på, at det ikke sprøjter ud over kanten.
Sigt suppen, og tryk den tykke, blendede masse af skaller og urter rigtig godt fri for væske, inden massen kasseres. Kog suppen op med op med fløde, og smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
Bland rejerne med grofthakket kørvel. Lav en flot top rejer i bunden af varme, dybe tallerkener eller suppeskåle. Hæld den brandvarme suppe over, og servér straks med brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek