Rabarbertrifli med likørcreme, hasselnøddemakroner og karamelliseret hvid chokolade

Rabarbertrifli i nyfortolkning. Her får du en lækker og voksen udgave med likørcreme, hasselnøddemakroner og sprød, karamelliseret hvid chokolade.

Bemærk: Ovntid: I alt 1 time og 35 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med en lille glat tylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Blend hasselnødder og sukker så fint som muligt i en blender eller foodprocessor. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, mens der stadig blendes. Blend, til massen har konsistens som havregrød.
Kom makronmassen i sprøjteposen, og sprøjt massen ud på en bageplade med bagepapir i små runde og ensartede kager på størrelse med en tokrone.
Sæt makronerne ind i ovnen, og sæt en ekstra bageplade under pladen med makroner for at forhindre, at de brænder på i bunden. Bag makronerne i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøl dem helt på pladen, inden de flyttes.
Tænd ovnen på 120°. Hak chokoladen groft, og fordel den i et lille ovnfad. Bag chokoladen i ovnen i ca. 1 time, og rør rundt i chokoladen hvert 10. minut. Chokoladen klumper og bliver grynet undervejs, men bliver til sidst flydende og gyldenbrun.
Hæld den flydende, karamelliserede chokolade ud på en tallerken med bagepapir, og sæt den på køl, til den er helt fast igen. Hak den groft.
Tænd ovnen på 200°. Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Drys vaniljesukker og sukker over rabarberne. Dæk fadet med alufolie, og sæt det i ovnen i 20 minutter. Lad rabarberkompotten køle af.
Rør hasselnøddelikør sammen med mascarpone, flormelis og citronsaft. Pisk fløden til skum, og vend det sammen med mascarponeblandingen til en jævn creme.
Byg triflien op ved skiftevis at lægge knuste makroner, rabarberkompot og mascarpone-likør-creme i lag i 4 glas. Vær lidt omhyggelig, så desserterne tager sig flot ud fra siden. Drys karamelliseret hvid chokolade på toppen. Servér triflierne med lange skeer, der kan nå helt ned i bunden af glassene.

Tip!

Bliver der makroner i overskud, kan de gemmes i en tætsluttende beholder og serveres til en kop te eller kaffe.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft