Rabarbertærte med ricotta

Super lækker rabarbertærte med ricotta – en dessert, du nemt kan servere for dine gæster.

Bemærk:Ovntid i alt: Ca. 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 125º. Rens rabarberne, og skær dem i meget lange stykker, gerne 20-25 cm lange.
2Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med sukker. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er møre. Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle på bagepladen.
3Find en anden bageplade frem, og læg butterdejen på et ark bagepapir oven på bagepladen.
4Fold ca. 2 cm af butterdejen op langs alle 4 kanter, så du får en flad tærtebund med en lille kant hele vejen rundt.
5Riv skallen og pres citronen. Pisk ricotta sammen med flormelis, citronsaft og -skal, og fordel det på butterdejen i et jævnt lag.
6Læg de lange, bagte rabarberstilke oven på ricottaen, pensl kanten af butterdejen med æggeblomme, og drys tærten med sukker og kanel.
7Varm ovnen op til 185º, og bag rabarbertærten i ovnen i ca. 25 minutter, til butterdejen er flot gylden. Pynt evt. tærten med mynteblade, og servér med cremefraiche.

Tip!

Ricotta er en italiensk friskost, som fås i de fleste større supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Columbus Leth