Rabarbersuppe med limeflødeskum

Lav gerne rabarbersuppen dagen før, så fløden bare skal piskes lige inden servering – så har du nemt og hurtigt en lækker dessert.

Ingredienser

Sådan gør du

1Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog rabarber sammen med vaniljekorn, vaniljebælg og vand i ca. 10 minutter.
2Hæld blandingen gennem en sigte og ned i en skål (gem evt. pulpen til marmelade). Rør sukker i rabarbersaften, og hæld blandingen tilbage i gryden.
3Kog den i yderligere 8-10 minutter. Smag til med citronsaft og evt. en smule ekstra sukker. Lad suppen køle af.
4Riv limeskal fint og pres limefrugten, så saften kan bruges. Hæld fløden i en skål, og tilsæt limesaft. Pisk fløden til let skum.
5Servér rabarbersuppen med lidt limeflødeskum på toppen, og pynt med fintrevet limeskal og mynteblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Columbus Leth