Rabarbersorbet med mandeltuiles

Tag sorbetisen ud af fryseren, en halv time før den skal serveres. Så får den en tilpas cremet konsistens.

Ingredienser

Sådan gør du

1Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde med vand, sukker og vaniljesukker. Kog dem møre i 6-8 minutter.
2Placér en si over en stor skål, og hæld grydens indhold gennem sien. Pres væden ud af rabarberne med bagsiden af en ske.
3Lad rabarbersaften køle helt af. Kør saften på en ismaskine, til den er halvfrossen.
4Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du pisker videre. Bland de piskede æggehvider med sorbetmassen, og lad ismaskinen køre videre, til sorbeten har en mere fast konsistens. Sæt sorbeten i fryseren.
5Tænd ovnen på 150°. Rør sukker, æggehvider, salt og mel sammen i en stor skål med en ske. Vend mandelflagerne i dejen.
6Smør en bageplade med smør. Sæt små klatter af ½ tsk. mandeldej på pladen med god afstand imellem. Bag kagerne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne i kanten.
7Tag kagerne ud af ovnen. Løft straks de varme kager af pladen med en palet, og læg dem over en kagerulle eller en flaske, så de bøjer sig. Lad dem køle helt af, før du flytter på dem. Servér som tilbehør til rabarbersorbeten.

Tip!

Ingen ismaskine? Så lader du først rabarbersaften blive halvfrossen i en skål i fryseren – rør i den hver anden time for at undgå iskrystaller. Rør herefter de piskede æggehvider i sorbetmassen med en ske, og sæt sorbeten tilbage i fryseren. Rør en gang i timen, så sorbeten ikke krystalliserer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft