Rabarbersaft med vanilje og citron

En god grundopskrift på rabarbersaft, der kan bruges i is, kager og drinks eller drikkes fortyndet med vand eller danskvand.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Skær citronen i tynde skiver. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
Kog rabarber, citronskiver, sukker, vaniljekorn, den tomme vaniljebælg og vand i en stor gryde. Lad det småkoge i 5-7 minutter. Tag gryden af varmen, og lad saften køle lidt af.
Hæld indholdet fra gryden gennem en finmasket si, så saften løber fra. Hæld saften på en skoldet (og atamon-skyllet) patentflaske, og sæt den på køl, til den er helt kold.
Servér saften opblandet med vand eller danskvand, eller brug den i fx is eller kager.

Tip!

Smag ufortyndet rabarbersaft til med gin, danskvand, citronsaft og knust is, så har du dig en forfriskende sommerdrink.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 4. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft