Rabarberkage med marengslåg

En dejlig rabarberkage med marengslåg

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 175°. Skær blade og ender af rabarberne, og skyl stilkene grundigt. Skær stilkene i stykker på 2 cm, og læg dem i et ovnfad. Flæk vaniljestangen med en lille kniv, og skrab kornene ud. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over rabarberne. Læg den tomme vaniljestang ved rabarberne.
2Bag rabarberne i ovnen i 15 minutter, eller til de er møre. Rør rundt i rabarberne, så kompotten bliver tyk, og lad den køle af. Hvis kompotten er meget våd, kan lidt af væden sigtes fra.
3Del æggene forsigtigt, og kom æggehviderne i en stor, ren og tør skål. Undgå, at blommerne går i stykker og bliver blandet med hviderne (så kan de ikke piskes stive). Rør smør og sukker hvidt og blødt i en stor skål med en grydeske. Rør æggeblommer i 1 ad gangen.
4Bland mel og bagepulver, og sigt blandingen over dejen. Vend forsigtigt melet i skiftevis med mælken, brug grydeskeen. Fordel dejen i en smurt springform. Bag kagen i 15 minutter ved 175°. Tag kagen ud, men lad ovnen være tændt.
5Pisk æggehviderne sammen med en elpisker, til de skummer. Piskerisene skal være rene og tørre, når du går i gang! Drys sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen, mens du pisker.
6Fortsæt med at piske, til æggehviderne er så stive, at der er et tydeligt mønster i skummet, også når du tager piskeriset op.
7Smør rabarberkompotten over kagen i formen. Smør derefter forsigtigt marengsmassen ud over rabarberkompotten. Kom flormelis i en sigte, og drys den over marengslåget.
8Sæt kagen tilbage i ovnen, og lad den bage i 15 minutter, til marengslåget er gyldent på toppen. Lad kagen køle lidt af, før den skæres ud.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek