Rabarberkage med hvid chokolade og mandelmel

Mandelmel og hakket hvid chokolade giver en luksuriøs kage, som stadig er meget nem lige at røre sammen.

Ingredienser

Udstyr

en springform eller dyb tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

1 Tænd ovnen på 180°, og smør en springform eller tærteform grundigt med smør eller olie.
2 Pisk smør, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt med en elpisker i en skål. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg. Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt i en anden skål, og rør det i dejen med en ske.
3 Rør cremefraiche og grofthakket hvid chokolade i dejen, til den er jævn og ensartet. Hæld dejen i den smurte form, og fordel den i et jævnt lag.
4 Rens rabarber, og skær dem i ca. 11 cm lange stænger. Flæk dem på langs, hvis de er meget tykke.
5 Læg rabarberstængerne oven på dejen i et strålemønster, og tryk dem let ned i dejen. Drys overfladen med et tyndt lag sukker.
6 Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt og flot gylden på toppen. Lad den køle af i formen oven på en rist.
7 Servér kagen lun eller kold med et drys sigtet flormelis og letpisket flødeskum til.

Tip!

I stedet for at skære rabarberne i tynde stænger og arrangere dem i en fint mønster kan du skære dem i små skiver, som herefter blot skal drysses ud over kagen i et jævnt og tæt lag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft