Rabarberispinde med hindbærchokolade

Rabarber og hindbær er et perfekt smagsmatch, som leger med de søde og syrlige nuancer.

Bemærk: Frysetid: I alt mindst 9 timer.

Ingredienser

Udstyr

12 små ispindeforme og ispinde

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Blend hindbær, skyr, flormelis, vaniljekorn, piskefløde og rabarbersaft sammen i en blender til en jævn og glat iscreme. Smag iscremen til med citronsaft.
Fyld iscremen i ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time.
Stik ispinde i isene, når de begynder at blive faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne til næste dag. Tag herefter isene forsigtigt ud af formene, og læg dem tilbage i fryseren, mens du forbereder overtrækket.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad ved meget lav varme. Tag skålen af varmen, og rør hindbærstøv i chokoladen, til den har en flot lyserød farve.
Hæld hindbærchokoladen i et højt glas, og dyp 1 is ad gangen i chokoladen, så den er helt dækket. Drys straks med frysetørrede hindbær, inden chokoladen størkner. Læg ispindene tilbage i fryseren indtil servering.

Tip!

Ispindeformene, som er brugt her, hedder ”mini classic” og er af mærket Silikomart. Formene kan fx købes hos Kunst & Køkkentøj eller på kageting.dk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 3. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft