En sød flødeis med rabarber, der får dine smagsløg til at juble.
Bemærk: Frysetid: 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Bring dem i kog i en lille gryde sammen med saft og sukker. Lad blandingen simre i 6-8 minutter, til rabarberne er møre.
Pres rabarberkompotten gennem en finmasket sigte, så de grove tråde sies fra. Sæt saften på køl.
Bland den afkølede rabarbersaft med mælk, fløde og knuste marengskys eller makroner.
Kør isen på en ismaskine, eller sæt den i fryseren i 1-3 timer under jævnlig omrøring.
Lav kugler af rabarberisen, og fordel dem i små kræmmerhuse. Drys med frysetørrede rabarber eller hindbær, og servér straks.
Tip!
Kog evt. rabarberne i hyldeblomstsaft, så isen får et strejf af hyldeblomstsmag. Du kan også sagtens bare bruge vand.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.